Kun je een IKEA meubel schilderen?

 

Lijn Fusion paint verkoop

Jazeker! Je kunt een IKEA meubel schilderen.

Dit geldt ook voor glad Fineerhout. Wel is het heel belangrijk dat je bepaalde stappen maakt.

Sommige IKEA-meubels zijn gemaakt van gefabriceerde planken bedekt met een lamineerlaag of zelfs plastic. Dit is natuurlijk superglad en je verwacht dan ook dat verf hier niet op hecht. Dat klopt maar je kunt het wel laten hechten met de volgende stappen.

Stappenplan:

  1. verwijder de greepjes, knopjes en evt. scharnieren indien mogelijk.
  2. Ontvetten is erg belangrijk. Dit kun je doen met TSP ontvetter van Fusion paint of St. Marc. Zorg dat je met schoon water naspoelt als je St. Marc gebruikt want deze laat een filterlaagje achter waar de verf  niet op hecht.
  3. Zorg dat je meubel goed is opgedroogd voordat je aan de volgende stap begint. Schuren is niet nodig.Nu mag je een dun laagje ultra grip gaan schilderen. Dit kun je doen met een kwast of een roller. Belangrijk om strepen te voorkomen om niet te vaak over 1 baan te strijken om strepen te voorkomen.
  4. Na 24 uur drogen mag je de eerste laag schilderen. Fusion paint is erg zuinig in zijn gebruik. Wel heel belangrijk om vooral niet teveel verf in 1 keer te willen gebruiken. Strijk de kwast aan alle kanten even af. Werk ook in lange banen van begin tot eind. De verf droogt snel dus niet teveel blijven strijken over 1 baan want anders krijg je strepen.
  5. Na ongeveer 4 uur kun je de 2de laag aanbrengen. Ook dit weer in dunne laagjes. Het ligt aan de kleurdekking of er een derde laag nodig is.

Fusion is een 100% acrylverf met een ingebouwde verharder die na 21 dagen is uitgehard. Alleen een vernislaag is nodig als het meubelstuk intensief wordt gebruikt, bijvoorbeeld: stoelen, keukenkastjes, kindermeubels!

Wil je graag meer info?
Heb je vraag? Heb je wensen? Stuur ons een berichtje of je mag ons ook bellen.

Meubelverf verkoop Sis and Me - line 2

Ook jij kunt dit, met het juiste advies!

Meubelverf verkoop Sis and Me - line 2
ladenkast antraciet gerestyled sis and me